Skoči do sadržaja

Uvođenje novog župnika i župno proštenje

Objavljeno

Varaždinski biskup u miru Josip Mrzljak predvodio je u nedjelju, 6. listopada 2024. svečano misno slavlje u našoj župnoj crkvi, i tom prigodom u službu uveo novog župnika vlč. Lovru Biškupa. Prisustvovali su svećenici iz cijelog dekanata, a crkvu su ispunili brojni vjernici. Na početku slavlja Marta Benjak je pročitala biskupov dekret o imenovanju novog župnika, a dobrodošlicu u ime župljana izrazila je Ema Kovač. Biskup je vlč. Lovri uručio ključ župne crkve i time je on postao župnik.

Toga dana proslavljena je i zaštitnica naše župe Kraljica svete Krunice. Biskup je u propovijedi još jednom potaknuo na molitvu krunice istaknuvši kako je to jednostavna molitva koju svatko može moliti i svakome može biti na veliku pomoć. Dao je i primjer blaženog Alojzija Stepinca koji je svakodnevno molio sva tadašnja tri otajstva krunice.

Župnik je zahvalio na svim riječima dobrodošlice i izrazio želju i nadu za lijepom suradnjom. Na kraju su svi vjernici u zajedništvu sa biskupom izmolili molitvu za novog župnika.