Skoči do sadržaja

Duhovni vikend u Remetincu

Objavljeno

Dragi župljani i prijatelji u Kristu!

Molitvena zajednica “Lux mundi” proteklog je vikenda proslavila 6. obljetnicu osnutka! Zahvalni Bogu što nas i dalje čvrsto drži na okupu, duhovni vikend povodom proslave započeli smo svetom misom u subotu navečer nakon koje je uslijedilo euharistijsko klanjanje. 

Nakon zajedničke pjesme i molitve pred Presvetim, klanjanje se nastavilo kroz čitavu noć pa su tako naši članovi i svi župljani imali priliku doći pred Isusa u tihim noćnim satima i u miru otvoriti svoje srce za razgovor s Gospodinom. 

Cjelonoćno klanjanje na kojem smo se pojedinačno izmjenjivali završilo je ponovnim okupljanjem i svečanim slavljem nedjeljne svete mise.  

Vikend smo završili zajedničkim ručkom u pastoralnom centru gdje nam je riječi ohrabrenja uputio naš župnik, Josip Pavlek, kojem smo zahvalni na stalnoj suradnji i podršci. 

Najviše od svega, zahvalni smo Gospodinu na svim milostima kojima obasipa ovu malu zajednicu, te se nadamo da nas uz Njegovu pomoć čeka još puno godina radosnog zajedničkog djelovanja.

CIJELONOćNO KLANJANJE MLADIH REMETINEC ŽUPNA ZAJEDNICA LUX MUNDI 21. LISTOPADA 2023.

Pozdravljam te Isuse ove večeri u ovoj tako čudesnoj tišini u ime nas mladih i u svih župljana u kojoj nas sve pozivaš na obraćenje, ali u susretu s Tobom. Pozivaš nas u našu i Tvoju tišinu srca, u kojoj želiš da upoznamo sebe svoje grijehe, svoje postupke, krive putove – gdje nas želiš učiniti novim sretnim sinom i kćerkom Božjom, gdje nam želiš darovati novo srce i obući nas u nove i čiste haljine. Nakon šeste godišnjice susretanja naše zajednice ,,SVIJETLO SVIJETA” ŽELIMO Ti Isuse večeras zahvaliti za sve što si nam kroz te godine dao, za mir koji si nam davao kroz molitve i sakramente, za ljubav kojom si nas grijao i jačao u našim tjeskobama i slabostima. Hvala Ti za to Isuse. Čudesni su Tvoji putevi, vodi nas i dalje.

Da Isuse, večeras želimo uči u Tvoju tišinu i slušati Tebe kako nam sada opet progovaraš. To ne možemo čuti u buci ovoga svijeta. Zato nas evo do Tvojih nogu da Te zamolimo i rečemo

,,pomozi nam Isuse da postanemo bolji, da budemo poslušniji Tebi jer je Tebi unaprijed poznat naš život i put.”

Znamo da nema naše promjene bez Tvoje milosti, bez Tvojeg i našeg susreta. Priznajemo Isuse da smo i mi odgovorni za ponašanje mladih i druge djece pored sebe. I njihovo ponašanje govori toliko toga o nama mladima, o našem životu. A kada je od nas netko umoran, opterećen i povrijeđen, kada je netko pogazio naše dostojanstvo:” Ti nas tako očinski i blago pozivaš-,,DOÐI DJETE MOJE I RECI MI ŠTO TE MUČI?. Zagledaj se u moje lice, moj pogled uvijek je upućen tebi. Daj mi svoju ruku da te podignem, da obrišem tvoje suze, da ustaneš i kreneš dalje. Zato te pozivam da nađeš vremena za mene u toku dana, kojeg sam ti darovao. Da se povučeš barem na kratko u svoju tišinu, u svoje srce, da me osjetiš da sam ti blizu. Da ti rečem ne boj se ,,JA SAM TU POKRAJ TEBE,-JA SAM TVOJ ISUS.

Zato te molimo uroni u našu mladost želju da si nam blizu i da te i sada pozivamo kada su za sve nas teška vremena.

ISUSE MOJ, ŽEĐA TE DUŠA MOJA I LICE TE MOJE TRAŽI I ZATO ŽELIM URONITI U TVOJE NEPRESUŠNE DUBINE I OTKRITI NEPRESUŠNE DUBINE OČEVE LJUBAVI I UŽIVATI U DODIRU TE LJUBAVI KOJU SI MI VEČERAS PRIPREMIO.

ISUSE HVALA TI NA SVEMU!