Skoči do sadržaja

Trodnevnica 2023.

Objavljeno

U prvi dan trodnevnice uveli su nas mladi naše župe iz zajednice Lux mundi moljenjem svete krunice i kratkim slavljenjem koje je prethodilo svetoj misi. Svetu misu predvodio je naš domaći sin vlč. Branko Horvat, župnik župe sv. Roka u Koprivničkim Bregima, a pjesmom je animirao zbor iz iste župe. Vlč. Horvat je u živopisnoj  propovijedi potaknuo na promišljanje o tome kako smo mi izabrani narod Božji kojemu Bog progovara preko Svetog pisma koje moramo naučiti slušati. Istaknuo je i kako trebamo vjerovati Božjoj providnosti i ne „gladovati“ za krivim stvarima u svijetu već se hraniti onim duhovnim. Nakon svete mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje, a sve je završilo druženjem mladih i gostiju u pastoralnom centru.


Drugog dana trodnevnice svetu misu je predvodio fra Andreo Matanović, župni vikar u Čakovcu. Fra Matanović je u svojoj propovijedi progovorio o svetim arkanđelima koje danas slavimo. Ukratko je opisao ulogu i značenje svakog arkanđela te zaključio kako nam je molitva anđelima u životu itekako potrebna. Na kraju svete mise izrekao je zahvalnost što može sudjelovati u trodnevnici u našoj župi jer upravo iz Remetinca su dvojica svećenika koji su mu bili župnici i pratili ga na njegovom vjerničkom putu.


U subotu, trećeg dana trodnevnice, svetu misu je predvodio Ivica Puškadija, župnik župe u Knegincu. Na svetoj misi sudjelovala su kulturna umjetnička društva koja su  nastupala na smotri folklora u organizacija KUD-a Remetinec.  Prisustvovali su: KUD Remetinec, KUD Marof, KUD Frankopan – Bosiljevo, Folklorna izvorna skupina Remete, KUD Ježek – Beretinec, KUD Beletinec, Viteško udruženje Kumpanija Čara – Korčula.