Skoči do sadržaja

Majčin dan

Objavljeno

Danas je majčin dan. Kako je lijepo danas slušati misna čitanja o ljubavi, jer majka je primjer ogromne i bezuvjetne ljubavi Svrha Majčinog dana jest probuditi uspavanu ljubav prema majkama koje su nas rodile. Trebamo se približiti srcima naših dobrih majki dati majkama do znanja da ih cijenimo, volimo i poštujemo – iako to često ne pokazujemo. Ako nisu kod kuće pišite Majci, recite joj nekoliko lijepih riječi, pohvala recite joj da ju volite. Majčina ljubav je nova svaki dan. Majčin glas može nam uljepšati one dane kada se osjećamo loše i tužno. Majčin glas može pokazati svoju pravu snagu u najtežim trenucima. Majka je jedina i prava, Prijatelj najveći koji nam uvijek može pomoći. Ruke su joj nježne i mile, oči su pune topline, a riječi prave i iskrene. Ona nas na pravi put vodi,savjetuje i kroz sve to pokazuje koliko nas voli. Majke su majke nježne i slatke. Majčin dan znači više od darova i cvijeća. Zato poštujte drage nam Majke i recite joj -Majko ja te volim, ti si moja besmrtna ljubav koju nema usporedbe na ovome svijetu. SVIMA VAM ČESTITAM SRETAN I RADOSTAN MAJČIN DAN!

DRAGE I POŠTOVANE MAJKE VOLITE SVOJU DJECU

Slavimo Majčin dan – 14. svibnja na drugu nedjelju u svibnju! Svim našim majkama neka dobri Bog uzvrati blagoslovom, a njihova djeca neka im dobrotom i zahvalnošću vrate svu ljubav.

MAJKA

SVAKO DIJETE IMA
NAJLJEPŠU MAJKU NA SVIJETU,
ONA MU JE VAŽNA
KO SUNCE MALENOM CVIJETU.

KAO KAP VODE DOK TAJ
CVIJETIĆ CVIJETA I LISTA,
SVAKOM DJETETU NJEGOVA
MAJKA NAJLEPŠE BLISTA.

LJUBAV BESKRAJNU DAJE
KAD SRETNO JE, TUŽNO, IL SNENO,
SVAKU MAJKU NAJVIŠE
VOLI DIJETE NJENO!

NOĆU ČESTO KAD VEĆ ZASPIM
I KAD SOBA VEĆ OPUSTI,
KO LATICU RUŽE, MAMA
NA MOJ OBRAZ CJELOV SPUSTI.

ONA MOJE MALE TUGE
ZAGRLJAJEM TOPLIM TJEŠI,
A SVAKOJ SE MOJOJ SREĆI
NAJLJEPŠEM DARU SMJEŠI.

NJENI PRSTI KAO LAHOR
PRIJEĐU PREKO MOJE KOSE,
A NJENE PRIČE LAKO
U DALEKA CARSTVA NOSE.

NJENA LJUBAV GRIJE,
NJENO SRCE ZA ME BIJE,
ZNAM, NADA MNOM UVIJEK BDIJE
KO MAJKA – BIĆE NAJMILIJE.

Zahvalnost

OD SVIH MAJKI NA SVIJETU, DRAGO MI JE DA SI BAŠ TI MOJA MAMA.HVALA ŠTO SI SVAKOG DANA TU ZA MENE ŠTO GOD DA MI TREBA. SAD KAD SAM STARIJA, NE OSJEĆAM SAMO ZAHVALNOST NEGO I DIVLJENJE PREMA TEBI.NADAM SE DA ĆU JEDNOGA DANA BITI ODLIČNA MAJKA KAO I TI. HVALA TI ŠTO SI ME PODIZALA,TJEŠILA I ONDA KADA SAM PALA I PLAKALA. HVALA TI MAMA ZA SVE.

Pohvala

PONOSAN SAM STO SAM TI SIN. MAMA TI SI LJEPILO KOJE OVU OBITELJ DRŽI NA OKUPU.TI S NAŠU KUĆU PRETVORILA U NAJSRETNIJE MJESTO NA SVIJETU. MAMA – HVALA TI! SVI TREBAMO PROBUDITI USPAVANU LJUBAV I ZAHVALNOST ŽENAMA KOJE SU NAS RODILE. BITI KOD KUĆE, JER SMO UGLAVNOM ODSUTNI. RAZVEDRITE ŽIVOTE NAŠIH MAJKI. DATI MAJKAMA DO ZNANJA DAA IH CIJENIMO, IAKO TO BAŠ NE POKAZUJEMO ČESTO. MAJČIN JE DAN TU DA NAS PODSJETI NA NAŠU DUŽNOST PRIJE NEGO BUDE PREKASNO. AKO NISTE KOD KUĆE, JAVLJAJTE SE MAJCI ČESTO, RECITE JOJ NEKOLIKO LIJEPIH RIJEČI, POHVALAI RECITE JOJ KOLIKO JE VOLITE. MAJČINA LJUBAV JE NOVA SVAKI DAN

MAJKE ZASLUŽUJU LJUBAVI POŠTOVANJE – ONE SU BOŽJI DAR KOJI TREBA CIJENITI

MAJKA JE OSOBA KOJA ZAUZIMA POSEBNO MJESTO U ŽIVOTU SVAKOG ČOVJEKA. UNATOČ ODRASTANJU OSTAJEMO DJECA SVOJIH RODITELJA.

OBA SU RODITELJA JEDNAKO ZASLUŽNA ZA NAŠ DOLAZAK NA SVIJET, ALI MAJKA JE ONA KOJA VEĆ PRILIKOM NAŠEG ROĐENJA TRPI ZA NAS, TE SMO U PRVIM ŽIVOTNIM TRENUCIMA VIŠE VEZANI UZ MAJKU. TAKO SU I OVE MOJE RIJEČI ZNAK ZAHVALNOSTI NAŠIM DIVNIM MAJKAMA.MAJKAMA. BISMO ZAHVALNOST I POŠTOVANJE TREBALI ISKAZIVATI SVAKI DAN. DAR MAJČINSTVA JEDAN JE OD NAJVEĆIH KOJE JE BOG DAO ŽENAMA, JER BITI MAJKA PUNO JE VIŠE OD TRUDNOĆE I RAĐANJA. POSEBNO JE,TEŠKO” BITI MAJKA U SUVREMENOM SVIJETU GDJE SE SVE VIŠE ISPREPLIĆU KARIJERA I MAJČINSTVO. ZATO NAM JE BOG DAO NEBESKU MAJKU KOJA JE U PORTUGALU DJECI POKAZALA SVOJE LICE I MAJČINSKI IH UPUTILA U ŽIVOT, A PREKO NJIH I SVU SVOJU DJECU. SUVREMENI ŽIVOT ZNATNO JE OTEŽAO ŽENAMA MAJČINSTVO. VRLO ČESTO SE NALAZE PRED IZBOROM KAKO USKLADITI OBITELJ I KARIJERU. IPAK BITNO JE REĆI DA SE LJUDSKO DRUŠTVO UVIJEK DIVILO ŽRTVI MAJKE I ZATO S PRAVOM DANAŠNJE ŽENE USPRKOS IZAZOVA PRONALAZE SNAGU ZA ŽRTVU KAKO STVORITI SRETNU OBITELJ.

MAJKE KOJE USKLAĐUJU KARIJERU I OBITELJ IZ SVEGA TOGA IZLAZE PUNO SNAŽNIJE ZADOVOLJNIJE. PROBUDIMO U SEBI USPAVALU LJUBAV PREMA MAJKAMA, A DOBRI BOG NEKA IH SVE BLAGOSLOVI.

ČESTITA I SVAKO DOBRO ŽELI ŽUPNIK JOSIP