Skoči do sadržaja

Vijesti iz Remetinca

Objavljeno

Dragi i poštovani župljani – Kraljice Sv. Krunice Remetinec – dragi prijatelji…

Na početku sve vas pozdravljam i želim da ova naša stranica koju ću uređivati zajedno s našim mladima bude na veću slavu Božju, na čast Blažene Djevice Marije Kraljice Svete Krunice, sviju Svetih i dobro sviju nas. Zato mi je želja da povijest i vjeru koju su naši pradjedovi živjeli nekada ovdje na ovim prostorima „ponizno i jednostavno“ i prenijeli je nama kao najveću vrijednost da bi ona živjela u nama današnjem naraštaju.

Stoga krenimo u ime Gospodnje.

Posljednjih godina svjedoci smo novih društvenih kriza u cijelome svijetu koja zahvaća i nas vjernike. Međutim mi i dalje želimo slijediti i naviještati Isusa Krista još bolje i dosljednije. Vjerujemo da Duh Božji upravlja ljudima da se priklone istini, a nas poziva da uz pomoć milosti riječima i djelima navijestimo Duha Svetoga kojem pripadamo.

Svaka generacija vjernika – katolika mora otkupiti i posvetiti svoje vlastito vrijeme. Uz to mora razumijevati i dijeliti brige i tjeskobe svojih bližnjih da im objasnimo kako nas Bog zove sve po Evanđelju na sretan i vječni život. I naša župa želi sudjelovati u svemu onome što naučava Katolička crkva i tako u ovom svom hodu – putem ove web stranice – želimo sudjelovati i dati svoj skromni doprinos vjerničkom životu u župi i okolici.

Iskreni hvala!

Svima pozdrav u Gospodinu od župljana i župnika iz Remetinca.