Skoči do sadržaja

Biskup Radoš blagoslovio pastoralni centar bl. Ivan Merza

Objavljeno

U sklopu Župe Kraljice Svete Krunice u Remetincu u nedjelju 24. listopada svečano je otvoren i blagoslovljen novi pastoralni centar koji nosi naziv „Pastoralni centar blaženi Ivan Merz“.

Samom otvorenju prethodilo je misno slavlje koje je predvodio varaždinski biskup mons. Bože Radoš koji je i blagoslovio novi centar. Biskup je na otvorenju istaknuo kako je lijepo da se uz crkvu u Remetincu otvara još jedna kuća, centar u kojoj se može promišljati o riječi Božjoj te je iskazao svoju zahvalnost moliteljima, darovateljima i graditeljima koji su pomogli da raste još jedna ovakva kuća u Varaždinskoj biskupiji. Biskup je istaknuo i kako zna da je u temeljima ove kuće Krist i kako želi da svaki susret u njoj vodi čovjekovom spasenju.

Otvorenju je prisustvovao idejni začetnik izgradnje pastoralnog centra, župnik Josip Pavlek, pater Božidar Nagy koji je postulator kauze Ivana Merza, nekoliko svećenika, gradonačelnik Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač i brojni vjernici.

Programu otvorenju su doprinijela i brojna druga udruženja ljudi iz Remetinca. Glazbenom dijelu doprinijeli su župni zborovi, Kulturno umjetničko društvo Remetinec i djeca Područne škole Remetinec, dok su u organizaciji pripomogli Vatrogasno društvo Remetinec i Sportsko društvo Remetinec.

Otvorenje je nastavljeno uz malu okrepu za sve prisutne, kao i ručak u samom centru sa brojnim uzvanicima. Župljani su svojim sudjelovanjem iskazali radost radi otvaranja ovog pastoralnog centra u njihovoj župi.