Skoči do sadržaja

Korizma

Objavljeno

Jeste li sigurni da ste spremni za Korizmu?

,,ove Korizme odabirem put Prema braći i sestrama i svima Koje mi je Bog darovao“

Dragi vjernici – braćo i sestre!

Korizma je intenzivno vrijeme molitve, posta i brige za one koji su u potrebi. Tu se svakom vjerniku pruža mogućnost da se pripravi na Uskrs ozbiljnim razmišljanjem o vlastitom životu sa osobitom pozornošću prema Božjoj Riječ koja prosvjetljuje svakodnevni život nas vjernika. To je vrijeme u kojem moramo što bolje upoznati Kristovo otajstvo da bi što dosljednije i bolje zaživjeli svoj kršćanski život. U našem Remetincu volimo se ponositi svojom poviješću brojnim duhovnim zvanjima, našim mladima, lijepom Crkvom i okolišem a zaboravili smo još dublje i bolje upoznati Kristovo otajstvo i tako još bolje zaživjeti svoj otajstveni život s Kristom.

Ove Korizme postavimo si jedno od najvažnijih pitanja :”kakove su naše obitelji- kamo ide današnji čovjek, osobito onaj koji se formira u zrelu osobu.” Što reći o odgoju današnjeg mladog čovjeka? Teško učitelju, svećeniku, a najteže roditelju. Nažalost svi doprinosimo na neki način dramatičnom trenutku ove civilizacije jer prepuštamo djeci i mladima da idu svojim putem i neka se snalaze kako znaju, umjesto da im postanemo već jednom uzori koje će oni nasljedovati. Oni žele čuti riječ svojeg tate i mame a još bolje vidjeti primjer u nama koji s njima živimo. Isus je govorio da se čovjek mora iznutra promijeniti u svojoj duši i tada će nastati novi odnosi među ljudima. Istina ljudi žele biti sretni, ali tu sreću traže u horoskopima, kladionicama, prihvaćaju heretička učenja o smislu života, pa je normalno da se nakon sveg toga vraćaju kući još više prazni i nesretni. Preziru se moralna načela – a ona su nužnost – kojima se razlikujemo od životinje koje imaju samo nagon za jelom i reprodukcijom. Već desetljećima strašno smo zaokupljeni seksualnim odgojem u školi, a što je s moralnim? Roditelji nemojte zaboraviti iz vaših ruku Bog će tražiti dušu vaše djece. U jednoj dobroj knjizi,, smrt zapada” autor navodi mišljenje Marxovog učenika.

On piše ovo:,, civilizirani se svijet

dvije tisuće godina hrani kršćanstvom” i to je nemoguće srušiti dok mu se ne sasijeku korijeni. Čovjek je uvijek želio biti slobodan ali je do nedavno poštivao moralno – etička načela koja su ga oblikovala i davala mu snagu za život. Mi vjernici vjerujemo da nas za pravu slobodu oslobađa samo naš Spasitelj Isus Krist. Ove Korizme postavimo si ozbiljno pitanje po redu član sam kruničarskog društva- da li molim i kako molim, vijećnik sam u ekonomskom ili pastoralnom vijeću, čitač, pjevač ministrant orguljaš ili zvonar kako svojim vladanjem i ponašanjem utječemo na naše mlade i djecu koliko im otkrivamo Isusa to jest ljubav? Dali im uskraćujemo Isusa, zatvaramo im putove prema svijetlosti i oni nam odrastaju sa svijetom koji više ne vjeruje u sebe. Kamo mi to idemo, kako ćemo završiti? Ali glavno pitanje jest što učiniti u ovoj Korizmi koji savjet dati župljanima Remetinca? Savjet moj je jednostavan

,,OBRATITE SE I VJERUJTE EVANĐELJU“

a drugo je pitanje kako ćemo ga u pojedinim obiteljima ostvariti jer obitelj je oblikovatelj djetetove osobe.

Prvi savjet- skladan obiteljski odnos u cijeloj obitelji uz nedjeljnu sv. Misu i pobožnost KRIŽNOGA PUTA

Drugi savjet- dijete mora u obitelji osjetiti toplinu i ljubav Treći savjet- treba njegovati iskrenost za rad, red i poslušnost Četvrti savjet- ako želimo odgojiti dijete moramo se zagledati u sebe i promijeniti sebe.

TU PROMJENU POKUŠAJMO OSTVARITI U OVOJ KORIZMI 2023.NEKA NAM SVIMA BUDE BLAGOSLOVLJENA I USPJEŠNA

VAŠ ŽUPNIK JOSIP